7 alimente care ne fac mai tinere

06.02.2015 19:24
    Pielea noastră are nevoie de nutrienți pentru a se menține sănătoasă și strălucitoare. Din fericire, 
sunt alimente care au un conținut mare de nutrienți și care, consumate frecvent, păstrează 
pielea în stare optimă și pot reduce chiar îmbătrânirea ei: 
  • apa – nu uita importanța hidratării. Când pielea este uscată și
deshidratată, ridurile devin mai pronunțate. Bea așadar cel puțin 2 l
apă/zi și consumă fructe și legume cu un conținut mare de apă:
pepenele roșu, castravetele, citrice;
  • avocado – este un fruct care aduce multiple beneficii organismului,
conține vitaminele A și E și ajută la reducerea colesterolulu „rău” – LDL. Este
benefic, desigur și pentru piele, uleiurile sale natural având influențe pozitive
asupra pielii, combătând ridurile. Persoanele cu pielea uscată pot chiar aplica 
măști de avocado;
  • cartofii dulci – aceștia conțin betacaroten, care mențin echilibrul
pH-ului pielii, ajută la combaterea uscăciunii pielii și la reînnoirea
celulară, rezultând o piele mai fină. Combină cu ulei de măsline sunt
chiar mai eficienți;
  • fructele de pădure – aceste fructe sunt bogate în antioxidanți și 
combat radicalii liberi, care cauzează ridurile. Se recomandă mai ales
consumul de căpșuni, care sunt și sățioase și conțin puține calorii;
  • midiile și scoicile – în funcție de tipul lor, acestea pot avea un
conținut de zinc care variază de la 16 la 182 mg, la o porție de 100 g,
adică mare parte din cantitatea necesară de zinc pt o zi. Dacă ai
petrecut mult timp la soare și ai arsuri, aportul de zinc te poate ajuta, pt
că reface cu ușurință pielea;
  • pește bogat în omega-3 – acizii grași esențiali, care se găsesc din
abundență în pește, sunt responsabili cu menținerea sănătoasă a
membrane celulelor și acționează ca bariere împotriva radicalilor liberi.
Pe lângă pește, omega-3 se mai găsește în semințele de in, de chia și
în alge;
  • soia – are în conținut substanţe care acționează ca estrogenul din corp,
protejând pielea de razele ultraviolete.